fbpx

Arbejdsfællesskabet efter corona

Som leder spiller du en særlig rolle i at få dine medarbejdere godt og sikkert tilbage på arbejdspladsen samtidig med, at I får løst jeres kerneopgave(r) i fællesskab.  Lige så vigtig som diversiteten og mangfoldigheden er på en arbejdsplads i forhold til løsning af kerneopgaven, lige så forskellige er dine medarbejdere og deres parathed (eller mangel på samme) til at vende tilbage til arbejdspladsen.   

Der er mange ting, der skal afklares, når der gradvist bliver åbnet op for, at ledere og medarbejdere kan vende tilbage til deres arbejdspladser rundt omkring i Danmark. Der er ligeledes en masse ubesvarede spørgsmål, der skal afklares, førend vi kan finde tilbage til vores arbejdsfællesskab. Men hvordan har vores arbejdsfællesskab så ændret sig og rammerne for vores arbejde fremover? Der er måske kommet nye kolleger til under nedlukningen, som skal til at være en del af arbejdsfællesskabet. Vi har pludselig fået øjnene op for mulighederne med at arbejde hjemme og gennemføre online-møder i ét væk. 

Det er derfor vigtigt at have fokus på og drøfte nedenstående emner med jeres medarbejdere i forbindelse med genåbningen og tilbagevenden til arbejdspladserne: 

Forventningsafstemning og god kommunikation

Når medarbejderne begynder at komme tilbage til arbejdspladsen vil det være en god idé at tage en snak om forventningerne til arbejdsdagen ovenpå Corona, herunder eventuelle ”gamle rutiner”, som ikke er hensigtsmæssige ”post Corona”. Hvordan sikrer I, at I fremadrettet får løst kerneopgaven på jeres arbejdsplads? Skal mødestrukturen ændres? Skal der f.eks.  være større mulighed for at gennemføre hybridmøder (møder hvor nogle sidder fysisk på arbejdsplads og andre deltager online)Hvilke kommunikations-/informationskanaler skal der benyttes fremadrettet? Ikke alle møder egner sig til online møder, mens andre er ideelle at gennemføre virtuelt. Få en fællesdrøftelse af hvilke møder, der er hensigtsmæssige at gennemføres henholdsvis online og fysisk. Målet er at skabe en fælles forståelse for rammerne på arbejdspladsen. Det er med til at give tryghed hos den enkelte medarbejder, fordi man kender arbejdsgangene og aftalerne, der er lavet på arbejdspladsen.

Styr på de fysiske rammer på arbejdspladsen

Det er vigtigt, at medarbejderne føler sig trygge ved de fysiske rammer på arbejdspladsen. Sørg for at have rigeligt med værnemidler, herunder håndspritmundbind og sprit af jævnligt på kontaktpunkter, såsom gelændere, kaffemaskiner, håndtag, printer etc. Afhængig af størrelsen på jeres arbejdsplads kan pile på gulvet eller skilte være med til at minde medarbejderne om at spritte af og holde afstand. Opfordr også til hyppig test blandt medarbejderne med henblik på at begrænse smitten.  

Forebyg stress blandt dine medarbejdere

under nedlukningen har der været god tid i børnefamilierne om morgenen. Efterhånden som samfundet begynder at åbne op igen skal hele familien pludselig afsted samme tid, børnene skal igen til fritidsaktiviteter, der bliver lavet planer i weekenden, og pludselig kan vi være tilbage i hamsterhjulet. Det vil derfor være en god idé at udvise fleksibilitet overfor medarbejderne med f.eks. mulighed for hjemmearbejdsdag(e). På den måde kan den enkelte medarbejder vænne sig til gradvist at komme tilbage på sin arbejdsplads. Opfordr ligeledes til en gensidig dialog hos dine medarbejdere, så I finder fælles fodslaw i at finde vejen tilbage til arbejdsfællesskabet på en god og hensigtsmæssig måde.

Vil du høre mere?

Ønsker I at vide mere om, hvad vi kan tilbyde hos Work Capacity, så kontakt os endelig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *