fbpx

Derfor skal du værne om arbejdspladsens fælleskab

Husker I at værne om arbejdspladsens fællesskab? Og er I opmærksomme på konsekvenserne ved mangel på samme?  

Mennesket er socialt af natur, og derfor er fællesskabet en væsentlig del af trivslen på arbejdspladsen. Når virksomheder værner om et stærkt fællesskab, kan det medvirke som en buffer mod belastninger på arbejdspladsen, og dermed mindske risikoen for stress.    

Fælles social vision
 
Udover at foretage sociale initiativer, der styrker medarbejdernes indbyrdes relationer, så er det også vigtigt at understøtte fællesskabet ved at udarbejde en fælles vision. En fælles vision kan først og fremmest tage udgangspunkt i hvordan et godt og kollegialt sammenhold opretholdes. Når medarbejderne inddrages i at skabe en fælles vision om hvordan fællesskabet opretholdes, får de først og fremmest et fælles kodeks, men også en bevidsthed om, hvilken værdi fællesskabet har for dem.   

Fælles arbejdsvision  
Udover en fælles social vision, må der også etableres en fælles vision for arbejdet. Det moderne arbejdsliv rummer efterhånden komplekse samarbejdsformer. Særligt som følge af corona-pandemiens efterveer med tendensen til større frihedsgrader i forhold til hvor arbejdet udføres fra. En forudsætning for at (re)etablere samarbejdet er, at tydeliggøre perspektiver, mål og motiver over for hinanden. Dette bidrager til at sikre forpligtelse til hinanden og ikke mindst kerneopgaven – også selvom man arbejder med en fysisk distance.   

Det synes let, men… 
det er bestemt ikke en nem opgave. Selvom I som virksomhed forsøger at opfordre til samarbejde om fælles visioner, vil der f.eks. altid sidde medarbejdere med essentielle refleksioner, som desværre ikke får delt disse. Ekstern hjælp fra Work Capacity kan skabe et trygt medium mellem medarbejder og ledelse, hvorved der dannes et rum for at dele tanker og bekymringer. Samtidig har vi øje for skjulte problemstillinger som ubevidst overses eller negligeres.  

Hos Work Capacity kan vi altså hjælpe jeres virksomhed med at udvikle og værne om arbejdspladsens fællesskab – både visioner for det kollegiale og selve opgaven. Et stærkt fælles ståsted modvirker både stress og skaber en stærkere bundlinje, da der er enighed om kerneopgaven.   

Vil du høre mere?

Kontakt os for en snak om, hvordan man lede det hele menneske.   

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *