fbpx

Fysiske kontra online møder – hvornår og hvordan?

Coronaen har betydet, at mange nye samarbejdsformer har vundet indpas i vores hverdagMange arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner er blevet fortrolige med online møder. Der er ikke nogen tvivl om, at den fortrolighed, der er blevet skabt med de forskellige teknologier under coronaen, er kommet for at blive og ikke mindst blive videreudviklet. Men er der så forskel på hvilke mødeformer, der egner sig bedst til online kontra fysiske møder? Det er vigtigt, at man vælger en metode, der understøtter formålet med mødet. Variation i metoderne kan være med til at skærpe mødedeltagernes energi.

Brugen af virtuelle møder giver god mening når…:

  • Mødet f.eks. gennemføres med en fast mødestruktur (f.eks. ugentligt) med en fast dagsorden og i et team, som er vant til at holde møder, og som kender hinanden godt. Fordelene her er, at møderne som oftest bliver ret effektive, da støj og udenomssnak bliver væsentligt reduceret.  

  • Et ad hoc møde med et konkret tema, der skal handles på. Her kan der hurtigt blive lagt en slagplan for hvem, der gør hvad, så man kan komme ud over stepperne.  

Hvor kommer de virtuelle møder så til kort…?:

  • Det gør de især, når der er mange deltagere, og hvor der er tale om et længere møde.  

  • Det er en tommelfingerregel, at jo mere komplekst en sag/en problemstilling, der skal behandles på et møde, desto mere egnet er de fysiske møder. Årsagen er den, at det er nemmere at aflæse kropssprog (herunder ansigtsudtryk, mimik etc.). Derudover er det lettere at ”small talke” inden mødet og i pauserne.  

  • Tryghed og tillid er vigtigt i et møde, så flertallet har lyst til og er trygge ved at ytre sig for at få de forskellige perspektiver frem i lyset. Udover en god mødeleder/facilitator, er det væsentligt, at man kan fornemme stemningen i lokalet og skabe den fornødne tillid f.eks. gennem direkte øjenkontakt og kropssprog, hvilket kan være svært, når medarbejderne sidder bag skærmen og holder online møder.  

Vil du høre mere?

Ønsker I at vide mere om, hvad vi kan tilbyde hos Work Capacity, så kontakt os endelig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *