fbpx

Har I en mentalt sund arbejdsplads?

Blot en negativ medarbejder kan være med til at ødelægge stemningen på en arbejdsplads og forårsage såkaldt ”følelsesforurening”. Men hvordan kan I i fællesskab forebygge, at jeres arbejdsplads bliver præget af følelsesforurening og i stedet arbejde henimod en mental sund arbejdsplads? 

Stress og negativitet smitter mere end motivation og optimisme

Vi smitter hinanden med vores humør og vores adfærd. Når vi som mennesker oplever stress eller mistrivsel på arbejdspladsen, går der straks nogle alarmklokker i gang, som overtager styringen i hjernen. Hvis der f.eks. opstår stress i en afdeling bliver alles hjerner alarmeretVi oplever det ganske enkelt som en trussel, hvilket går ind og aktiverer vores amygdala (centret for negative følelser i hjernen)

Lederen spiller en særlig rolle i at forebygge ”følelsesmæssig forurening”

Selv om det er et fælles ansvar at skabe rammerne for et godt arbejdsmiljø, spiller lederen en helt særlig rolle i forhold til at definere rammerne for stemningen og kulturen på arbejdspladsenBlot én negativ medarbejder kan påvirke stemningen på en arbejdspladsDet er vigtigt at stoppe ligegyldig negativitet og brok og i stedet fokusere på at skabe en kultur, hvor alle tager ansvar for den gode stemning og løfter hinanden. 

Det handler om tillid og ærlighed

Det handler om at få skabt en dialog, hvor alle i fællesskab er modige nok til at sige til eller fra. Det handler om forventningsafstemning og om at skabe et rum, hvor medarbejderne føler sig trygge ved at sige fra over for følelsesmæssig forurening. Få skabt et tillidsfuldt rum, hvor det er okay at tale om følelser, og hvor medarbejderne tør være ærlige om, hvordan de har det på arbejdspladsen.  

Vil du høre mere?

Hvis I har brug for sparring på, hvordan I på jeres arbejdsplads kan arbejde henimod en mentalt sund arbejdsplads, så kontakt os for en uforpligtende snak om netop jeres behov og udfordringer.  

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *